Magferros

Desde 1980 treballant
pels nostres associats

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears es constitueix el 5 de novembre de l’any 1980, com una Unió professional d’empresaris dedicats al comerç de productes siderúrgics que té com objectiu principal la defensa dels legítims interessos econòmics i professionals dels seus associats.

Com indica el seu nom, la Unió agrupa les empreses, existents o que es puguin constituir en el futur, en la zona catalano-balear, i que, voluntàriament, hi vulguin pertànyer i es dediquin de manera habitual al comerç, importació de ferros i acers comuns, tant al major com al detall, amb magatzem obert al públic.

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, a part de la seva activitat associativa, participa en d’altres entitats dins el mateix sector i en sectors que n’estan vinculats estretament. D’aquesta manera es pretén dur un seguiment exhaustiu de tots els àmbits que composen el mercat del Productes Siderúrgics. 

Des dels seus inicis i fins ara, la Unió ha cregut en la força del seu col·lectiu i en la voluntat constant dels seus membres alhora de potenciar, seguir i ajudar el moviment empresarial del seus associats i del sector que representa. Per fer-ho, ha sostingut una activitat gremial constant, fent un seguiment de totes i cada una de les zones que representa, procurant ser un suport, un lloc de diàleg, i un projecte que es fomenta en la participació i el desig d’anar creixent en abast i qualitat.

logo1980

1980

logo-1980

2005

2023

com funciona

L’òrgan de govern superior de la Unió és l’Assemblea General, que es composa de tots els seus associats i li corresponen les decisions que afectin a l’estructura i funcionament del gremi, el qual està recollit en els seus Estatuts i el Codi Deontològic.

L’Assemblea es convoca, en règim ordinari un cop a l’any, i si s’escau, les vegades que es consideri oportú, en regim extraordinari.

L’Assemblea General, cada quatre anys, escull la Junta Directiva, que s’ocupa de la direcció, govern i administració de l’associació. Es competència de la Junta escollir els principals càrrecs de govern d’entre els vocals que la conformen, triats per l’Assemblea. La Junta és qui s’encarrega de fer el seguiment quotidià de la Unió.

organigrama

PRESIDENT

Sr. Josep Arimany Palau - VOCAL DE GIRONA
Arimany Ferros, S.L.

TRESORER

Sr. Pol Salvador Poch - VOCAL DE TARRAGONA
Ferros Poch, S.A.

VICEPRESIDENTA

Sra. Meritxell Serrano Vidal - VOCAL DE BARCELONA
Ferros Brugués, S.A.

TRESORER

Sr. Pol Salvador Poch - VOCAL DE TARRAGONA
Ferros Poch, S.A.

SECRETARI

Sr. Josep Casanovas Crusafon - VOCAL DE BARCELONA
José Mª Casanovas Enrich, S.L.

Group 5

vocals

Activitats i esdeveniments

Actualment la Unió realitza diverses activitats i esdeveniments que any rera any s’han anat consolidant donanda la bona acceptació dins del nostre sector

Avantatges de ser associat

Fes-te associat ara i descobreix totes les avantatges de formar part de la nostre associació

interactions

Relació entre associats

La principal funció de la Unió és fomentar els lligams entre membres del sector, a través dels quals comparteixin inquietuds i coneixements.

unido

Convenis de col·laboració

Tots el associats poden gaudir de tota mena de beneficis i descomptes que la Unió negocia directament: convenis amb bancs, gabinets d'advocats, telefonia, asseguradores...

informacion

Informació sectorial 
i empresarial

Accés a subvencions, novetats legislatives i convenis col·lectius, l'Unió assegura que els empresaris reben tota la informació necessària que els afecta directament.

justicia-social

Defensa de l'associat

Davant l'administració mitjançant la nostra assessoria jurídica de contrastada qualitat i experiència.

medios-de-comunicacion-social

Assessorament

La Unió disposa de l'estructura necessària d'experts professionals en els diferents àmbits que afecten el món empresarial i que compren àrees com la laboral, fiscal, jurídic i tècnic.

certificado

Formació

Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats.

Fes-te soci

omple el formulari i ens posarem en contacte per resoldre dubte i informar-lo.
L’Associació estarà integrada, en qualitat de socis, per persones físiques o jurídiques que realitzin activitat comercial o econòmica en el camp del comerç de ferro i acer comú, tant a l’engròs com al detall, amb magatzem obert al públic.

RELACIONS INSTITUCIONALS I SERVEIS

Fem sentir la veu del sector, impulsant el creixement i protegint els interessos dels associats.

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, a part de la seva activitat associativa, participa en d’altres entitats dins el mateix sector i en sectors que n’estan vinculats estretament. D’aquesta manera es pretén dur un seguiment exhaustiu de tots els àmbits que composen el mercat del Productes Siderúrgics. Mes Info. Relacions institucionals.

Des dels seus inicis i fins ara, la Unió ha cregut en la força del seu col·lectiu i en la voluntat constant dels seus membres alhora de potenciar, seguir i ajudar el moviment empresarial del seus associats i del sector que representa. Per fer-ho, ha sostingut una activitat gremial constant, fent un seguiment de totes i cada una de les zones que representa, procurant ser un suport, un lloc de diàleg, i un projecte que es fomenta en la participació i el desig d’anar creixent en abast i qualitat.

Sant Eloi

Cada any, la Unió de Magatzemistes reuneix a tots els seus associats, col·laboradors i amics en el seu tradicional sopar per a celebrar el dia del seu patró, Sant Eloi, el dia 1 de desembre. És una trobada que es manté des de fa molts anys que permet que les relacions entre persones i empreses s’escurcin.

Group 5

Reunions informatives

A les reunions s’analitza, l’evolució del mercat, les conjuntures particulars, sectorials i econòmiques, i tots aquells temes que preocupen a les empreses com són la previsió de riscos laborals, les noves lleis i normatives, el finançament, el transport o la formació; temes importants que afecten a la nostra activitat i que des de la Junta Directiva, les Comissions i la Secretaria es procura informar i fer de suport pel magatzem associat, respectant la llei 15/2007, del 3 de juliol, de la Defensa de la Competència.

Group 5

Assamblees

Com passa regularment, el passat 24 de març d’aquest any, la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, va celebrar la seva Assemblea General a l’Hotel SB Bcn Events, de Castelldefels.

Va començar a les 10 del matí amb la benvinguda per part del President de la Unió, el Sr. Josep Arimany, a tots els assistents i tot seguit va donar l’agraïment a STEELMED, CELSA I GONVARRI com a empreses col·laboradores. L’Assemblea va ser representada per 39 associats, amb un total de 14 empreses presents i 10 delegacions, de manera que constituïa un total de 24 vots, que equivalia al 65% de representació.

A continuació, es va passar a la lectura i aprovació de l’Acta Anterior, la qual es va votar i aprovar sense cap mena d’incidència.
Posteriorment es va parlar de l’actualització del cens, on es va sol·licitar que els dies posteriors a l’Assemblea els associats via WhatsApp oa través de l’e-mail unio@magferros.com es posessin en contacte amb Alba Gros, secretària de la Unió, per informar dades generals, així com de l’any de Constitució i del nombre de treballadors de les seves empreses respectives per mantenir un cens correcte.

Posteriorment es va donar pas al Tresorer, el Sr. Pol Poch, qui va explicar el resultat de l’exercici finalitzat 2022 i va mostrar el pressupost per a l’exercici el curs 2023. Es va fer incís que part del benefici se seguiria destinant als cursos de formació, així com incentivar les reunions de zona. L’import de les quotes per al 2023 no patiran cap variació, per la qual cosa es manté el mateix import com en els darrers anys. Es va votar i es va acceptar per unanimitat.

El tercer bloc de la sessió el va dur a terme la vicepresidenta de la Unió, la Sra. Meritxell Serrano, que va tractar i va exposar la importància de l’ús dels cursos de Formació que la Unió posa a disposició dels seus associats de manera gratuïta, amb la finalitat que les empreses del nostre sector estiguin cada cop millor formades i capacitades per afrontar els reptes constants en què ens trobem diàriament. També va informar de la sortida planejada per al proper 26 de maig a la fàbrica de DIVISIÓ D’ACER DE CL GRUP INDUSTRIAL, ubicada a Jerez de los Caballeros, on es visitaran la fàbrica de bigues BALBOA, GALVACOLOR i FERROMALLAS.

Abans de concloure l’Assemblea, el Sr. Josep Arimany va abordar diversos assumptes d’actualitat, com ara la situació del mercat. També va tornar a fer incís de la importància dels cursos de formació, així com de la participació de les reunions de zona.

Amb això al cap i per completar l’Assemblea, va donar pas a dues conferències realitzades per l’empresa CELSA GROUP, la primera de les quals va ser impartida pel Sr. Josep Mª. Roger, qui va parlar de “La situació del Mercat dels productes llargs” i una segona realitzada per la Sra. Mª Jesús Barreiro, que va tractar la “Sostenibilitat al Sector Siderúrgic”.
Un cop finalitzades, es va donar per conclosa l’Assemblea sense agrair abans de nou l’assistència als presents ia les empreses col·laboradores de la seva participació amb l’acte.

Group 5

visites a fàbriques

La Unió de Magatzemistes organitza una sortida anual per als seus associats a diferents llocs d’interès, aquest any la sortida va ser a Babajoz a CL GRUPO INDUSTRIAL, on es va poder visitar SIDERÚRGICA BALBOA, GALVACOLOR I FERROMALLAS.

Group 5

Formació

Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats, GLOBALBITS Centre de Formació i Consultoria Empresarial des de l’any 1995. Es dediquem, a l’ensenyament d’especialitats informàtiques i de l’àmbit administratiu, a l’adequació dels estudis a la realitat del món laboral i a impartir cursos a en diferents àrees de formació.

  • Formació Online i Presencial
  • Formació Subvencionada
  • Formació per a Empreses
  • Exàmens i Titulacions Oficials
  • Consultoria Empresarial
  • Borsa de Treball
Group 5

LLADÓ GRUP CONSULTOR

Carrer Sant Domènec, 39, 08911 Badalona
934 646 210
Logo llado

LLADÓ GRUP CONSULTOR és la assessoria de la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, donant servei en assessorament Laboral, Fiscal, Comptable i Jurídic. Els seus serveis també es fan extensius en l’assessorament en la Prevenció de Riscos Laborals, la Llei de Protecció de Dades Personals i la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i el Comerç Electrònic.

Els serveis inclouen les consultes que poden realitzar els nostres Associats en diferents àmbits (laboral, fiscal, mercantil, civil, protecció de dades o d’altres aspectes jurídics) sense cap tipus de càrrec.

El grup consultor a través de la Unió, enviarà regularment circulars informatives sobre normes específiques i altres disposicions generals que afectin l’àmbit laboral, i també l’organització de conferències.

Des de la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, apostem fermament per LLADÓ GRUP CONSULTOR, donant més rapidesa i solucions a les consultes que puguin sorgir als nostres Associats per part d’un gabinet especialitzat en l’assessorament empresarial.

Group 5

PIMEC

pimec logo

Fundada el 1975 i ampliada el 1997 amb la fusió entre PIMEC i SEFES, PIMEC és avui dia la confederació patronal més representativa que representa i defensa els interessos de les micro, petites i mitjanes empreses (Pimes) i els autònoms de Catalunya.

PIMEC és un agent social més representatiu a Catalunya, que participa en més de 300 taules i comissions de treball amb les administracions públiques i els altres agents socials més representatius, a més d’opinar de manera regular sobre iniciatives legislatives i polítiques públiques i fer propostes per defensar i representar els interessos de les pimes i autònoms. Aquesta tasca es desenvolupa tant a Catalunya en tots els nivells (local, comarcal i autonòmic), com al conjunt de l’Estat i a Europa.

La Unió de Magatzemistes ha donat un pas mes en la seva tasca de representació i presència en institucions del sector, passant a forma part de la seva Associació. Tots els associats de la Unió poden gaudir del serveis que ofereix PIMEC.

Group 5

Unión de Almacenistas de Hierros de España

C/ Príncipe de Vergara 74 3ª MADRID
914 110 698
La Unió té òbviament una estreta relació amb la Unión de Almacenistes de Hierros de España, mantenint un constant treball comú amb les altres zones del país. A través de seu homòleg a nivell estatal, els associats de la Unió, poden gaudir de convenis de col·laboració amb empreses tant importants com MAPFRE, MOVISTAR o CEPSA, beneficiant-se en aspectes essencials per una empresa com els riscos, o les despeses del transport o la comunicació. La UAHE suposa també la nostra representació a associacions nacionals com APTA i el ICT, o internacionals com EUROMETAL. Tot i que dins la distribució de zones de la UAHE, la Unió consta com la Zona II, la Unió resta absolutament independent en tots els aspectes. Voluntàriament, i decidit per a l’Assemblea, es manté una vinculació històrica entre les associacions, ja que es nodreixen una de l’altre, cobrint aspectes diferents de les necessitats del Magatzemistes. Per aquest motiu, l’alta en una d’elles implica també donar-se d’alta a l’altre; això no modifica la independència de cada associació per a fixar els paràmetres econòmics de les quotes i la seva gestió.
Group 5

Globalbits

Av. Enric Prat de la Riba, 68 Granollers
T. 938443225 · 660 63 05 31
globalbits
Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats, GLOBALBITS Centre de Formació i Consultoria Empresarial des de l’any 1995. Es dediquem, a l’ensenyament d’especialitats informàtiques i de l’àmbit administratiu, a l’adequació dels estudis a la realitat del món laboral i a impartir cursos a en diferents àrees de formació.
Group 5

Fes-te soci

omple el formulari i ens posarem en contacte per resoldre dubte i informar-lo

Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU

Skip to content