Magferros

Des de 1980 treballant
pels nostres associats

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears es constitueix el 5 de novembre de l’any 1980, com una Unió professional d’empresaris dedicats al comerç de productes siderúrgics que té com a objectiu principal la defensa dels legítims interessos econòmics i professionals dels seus associats.

Com indica el seu nom, la Unió agrupa les empreses, existents o que es puguin constituir en el futur, en la zona catalano-balear, i que, voluntàriament, hi vulguin pertànyer i es dediquin de manera habitual al comerç, importació de ferros i acers comuns, tant al major com al detall, amb magatzem obert al públic.

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, a part de la seva activitat associativa, participa en altres entitats dins el mateix sector i en sectors que n’estan vinculats estretament. D’aquesta manera es pretén dur un seguiment exhaustiu de tots els àmbits que componen el mercat dels Productes Siderúrgics. 

Des dels seus inicis i fins ara, la Unió ha cregut en la força del seu col·lectiu i en la voluntat constant dels seus membres a l’hora de potenciar, seguir i ajudar el moviment empresarial dels seus associats i del sector que representa. Per fer-ho, ha sostingut una activitat gremial constant, fent un seguiment de totes i cada una de les zones que representa, procurant ser un suport, un lloc de diàleg, i un projecte que es fomenta en la participació i el desig d’anar creixent en abast i qualitat.

1980

logo-1980

2005

2023

com funciona

L’òrgan de govern superior de la Unió és l’Assemblea General, que es compon de tots els seus associats i li corresponen les decisions que afectin a l’estructura i funcionament del gremi, el qual està recollit en els seus Estatuts i el Codi Deontològic.

L’Assemblea es convoca, en règim ordinari un cop a l’any, i si s’escau, les vegades que es consideri oportú, en règim extraordinari.

L’Assemblea General, cada quatre anys, escull la Junta Directiva, que s’ocupa de la direcció, govern i administració de l’associació. És competència de la Junta escollir els principals càrrecs de govern d’entre els vocals que la conformen, triats per l’Assemblea. La Junta és qui s’encarrega de fer el seguiment quotidià de la Unió.

organigrama

PRESIDENT

Sr. Josep Arimany Palau - VOCAL DE GIRONA
Arimany Ferros, S.L.

VICEPRESIDENTA

Sra. Meritxell Serrano Vidal - VOCAL DE BARCELONA
Ferros Brugués, S.A.

TRESORER

Sr. Pol Salvador Poch - VOCAL DE TARRAGONA
Ferros Poch, S.A.

SECRETARI

Sr. Josep Casanovas Crusafon - VOCAL DE BARCELONA
José Mª Casanovas Enrich, S.L.

Group 5

vocals

Activitats i esdeveniments

Actualment la Unió duu a terme diverses activitats i esdeveniments que any rere any s’han anat consolidant donada la bona acceptació dins del nostre sector

Avantatges de ser associat

Fes-te associat ara i descobreix tots els avantatges de formar part de la nostra associació

interactions

Relació entre associats

La principal funció de la Unió és fomentar els lligams entre membres del sector, a través dels quals comparteixin inquietuds i coneixements.

unido

Convenis de col·laboració

Tots els associats poden gaudir de tota mena de beneficis i descomptes que la Unió negocia directament: convenis amb bancs, gabinets d'advocats, telefonia, asseguradores...

informacion

Informació sectorial 
i empresarial

Accés a subvencions, novetats legislatives i convenis col·lectius, la Unió assegura que els empresaris reben tota la informació necessària que els afecta directament.

justicia-social

Defensa de l'associat

Davant l'administració mitjançant la nostra assessoria jurídica de contrastada qualitat i experiència.

medios-de-comunicacion-social

Assessorament

La Unió disposa de l'estructura necessària d'experts professionals en els diferents àmbits que afecten el món empresarial i que compren àrees com la laboral, fiscal, jurídic i tècnic.

certificado

Formació

Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats.

Fes-te soci

Omple el formulari i ens posarem en contacte per resoldre dubtes i informar-lo.

L’associació estarà integrada, en qualitat de socis, per persones físiques o jurídiques que desenvolupin activitat comercial o econòmica en el camp del comerç de ferro i acer comú, tan a l’engròs com al detall, amb magatzem obert al públic.

RELACIONS INSTITUCIONALS I SERVEIS

Fem sentir la veu del sector, impulsant el creixement i protegint els interessos dels associats.

La Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, a part de la seva activitat associativa, participa en altres entitats dins el mateix sector i en sectors que n’estan vinculats estretament. D’aquesta manera es pretén dur un seguiment exhaustiu de tots els àmbits que componen el mercat dels Productes Siderúrgics.

Des dels seus inicis i fins ara, la Unió ha cregut en la força del seu col·lectiu i en la voluntat constant dels seus membres a l’hora de potenciar, seguir i ajudar el moviment empresarial dels seus associats i del sector que representa. Per fer-ho, ha sostingut una activitat gremial constant, fent un seguiment de totes i cada una de les zones que representa, procurant ser un suport, un lloc de diàleg, i un projecte que es fonamenta en la participació i el desig d’anar creixent en abast i qualitat.

Sant Eloi

Cada any, la Unió de Magatzemistes reuneix a tots els seus associats, col·laboradors i amics en el seu tradicional sopar per a celebrar el dia del seu patró, Sant Eloi, el dia 1 de desembre. És una trobada que es manté des de fa molts anys que permet que les relacions entre persones i empreses s’escurcin.

Group 5

Reunions informatives

A les reunions s’analitza, l’evolució del mercat, les conjuntures particulars, sectorials i econòmiques, i tots aquells temes que preocupen a les empreses com són la previsió de riscos laborals, les noves lleis i normatives, el finançament, el transport o la formació; temes importants que afecten a la nostra activitat i que des de la Junta Directiva, les Comissions i la Secretaria es procura informar i fer de suport pel magatzem associat, respectant la llei 15/2007, del 3 de juliol, de la Defensa de la Competència.

Group 5

Assamblees

Com cada any, el passat 21 de març de 2024, la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, va celebrar la seva Assemblea General Ordinària a l’Hotel SB Bcn Events, de Castelldefels.

L’Assemblea va començar a les 10 del matí amb la benvinguda per part del President de la Unió, el Sr. Josep Arimany, a tots els assistents i agraint la col·laboració a la nostra Assemblea a Lladó Grup Consultor i a Celsa Group.

Es declara vàlida la constitució de l’Assemblea considerant que es té un 61% de representació, consistent en la presència de representants de 15 empreses associades i un total de 7 delegacions de vots.

A continuació, es va passar a la lectura i aprovació de l’Acta Anterior, la qual es va votar i aprovar sense cap mena d’incidència. Posteriorment es va parlar de l’actualització del cens, de la nova pàgina web de la Unió on els Associats tenen uns paper molt rellevant i es va tornar a sol·licitar als seus membres que enviïn l’actualització de les seves dades, via WhatsApp o a través del mail unio@magferros.com per mantenir un cens correcte.

Posteriorment es va donar pas al Tresorer, el Sr. Pol Salvador, qui va explicar el resultat de l’exercici finalitzat 2023 i va mostrar el pressupost per a l’exercici el curs 2024. Es va fer incís que part del benefici se seguiria destinant als cursos de formació, així com incentivar les reunions de zona. L’import de les quotes per al 2024 no patiran cap variació, per la qual cosa es manté el mateix import com en els darrers anys. Es va votar i es va acceptar per unanimitat.

El tercer bloc de la sessió el va dur a terme la vicepresidenta de la Unió, la Sra. Meritxell Serrano, que va tractar i va exposar la importància de l’ús dels cursos de Formació que la Unió posa a disposició dels seus associats de manera gratuïta, amb la finalitat que les empreses del nostre sector estiguin cada cop millor formades i capacitades per afrontar els reptes constants en què ens trobem diàriament. També va informar de la sortida que de moment queda aplaçada per un altra data, per tenir major assistència, a Hiansa, ubicada a Córdoba, per últim es va acordar en Assemblea les dates per les pròximes eleccions que es celebraran a principis de l’any 2025.

Abans de concloure l’Assemblea, el Sr. Josep Arimany va abordar diversos assumptes d’actualitat, es va presentar el Assemblea el promptuari digital Magferros, que estarà operatiu en breu. També es va presentar una promoció per captar mes Associats Col·laboradors i un resum de les tasques que s’han fet durant tot l’any 2023. Seguidament es va presentar el Segell digital Magferros, que pretén ser un distintiu de qualitat entre les empreses que comercialitzen amb productes siderúrgics, i es va fer entrega a tots els Associats presents d’un placa identificant ser part d’aquesta entitat. Finalment es va tornar a fer incís de la importància dels cursos de formació, així com de la participació de les reunions de zona.

Un cop finalitzada la part formal de la Assemblea es va donar pas a tres conferències realitzades en primer lloc per Lladó Grup Consultor on el Sr. Josep Cid Dacosta en va posar al dia de la Responsabilitat Tributaria dels Administradors i Directius, seguidament Celsa Group va fer dues ponències on el Sr. Josep Maria Roger ens va parlar de la situació del Mercat dels productes llargs i la Sra. Mª Jesús Barreiro, va parlar sobre Celsa Circular Steel.

Un cop finalitzades les ponències es va donar per finalitzada l’Assemblea General Ordinària un cop més agraint de nou l’assistència dels presents i a les empreses col·laboradores de l’acte.

Group 5

visites a fàbriques

La Unió de Magatzemistes organitza una sortida anual per als seus associats a diferents llocs d’interès, aquest any la sortida va ser a Babajoz a CL GRUPO INDUSTRIAL, on es va poder visitar SIDERÚRGICA BALBOA, GALVACOLOR I FERROMALLAS.

Group 5

Formació

Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats, GLOBALBITS Centre de Formació i Consultoria Empresarial des de l’any 1995, es dedica a l’ensenyament d’especialitats informàtiques i de l’àmbit administratiu, a l’adequació dels estudis a la realitat del món laboral i a impartir cursos en diferents àrees de formació.

  • Formació Online i Presencial
  • Formació Subvencionada
  • Formació per a Empreses
  • Exàmens i Titulacions Oficials
  • Consultoria Empresarial
  • Borsa de Treball
Group 5

LLADÓ GRUP CONSULTOR

Carrer Sant Domènec, 39, 08911 Badalona
934 646 210
Logo llado

LLADÓ GRUP CONSULTOR és la assessoria de la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, donant servei en assessorament Laboral, Fiscal, Comptable i Jurídic. Els seus serveis també es fan extensius en l’assessorament en la Prevenció de Riscos Laborals, la Llei de Protecció de Dades Personals i la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i el Comerç Electrònic.

Els serveis inclouen les consultes que poden realitzar els nostres Associats en diferents àmbits (laboral, fiscal, mercantil, civil, protecció de dades o d’altres aspectes jurídics) sense cap tipus de càrrec.

El grup consultor a través de la Unió, enviarà regularment circulars informatives sobre normes específiques i altres disposicions generals que afectin l’àmbit laboral, i també l’organització de conferències.

Des de la Unió de Magatzemistes de Ferros de Catalunya i Balears, apostem fermament per LLADÓ GRUP CONSULTOR, donant més rapidesa i solucions a les consultes que puguin sorgir als nostres Associats per part d’un gabinet especialitzat en l’assessorament empresarial.

Group 5
pimec logo

Fundada el 1975 i ampliada el 1997 amb la fusió entre PIMEC i SEFES, PIMEC és avui dia la confederació patronal més representativa que representa i defensa els interessos de les micro, petites i mitjanes empreses (Pimes) i els autònoms de Catalunya.

PIMEC és un agent social més representatiu a Catalunya, que participa en més de 300 taules i comissions de treball amb les administracions públiques i els altres agents socials més representatius, a més d’opinar de manera regular sobre iniciatives legislatives i polítiques públiques i fer propostes per defensar i representar els interessos de les pimes i autònoms. Aquesta tasca es desenvolupa tant a Catalunya en tots els nivells (local, comarcal i autonòmic), com al conjunt de l’Estat i a Europa.

La Unió de Magatzemistes ha donat un pas mes en la seva tasca de representació i presència en institucions del sector, passant a forma part de la seva Associació. Tots els associats de la Unió poden gaudir del serveis que ofereix PIMEC.

Group 5

Unión de Almacenistas de Hierros de España

C/ Príncipe de Vergara 74 3ª MADRID
914 110 698
La Unió té òbviament una estreta relació amb la Unión de Almacenistes de Hierros de España, mantenint un constant treball comú amb les altres zones del país. A través de seu homòleg a nivell estatal, els associats de la Unió, poden gaudir de convenis de col·laboració amb empreses tant importants com MAPFRE, MOVISTAR o CEPSA, beneficiant-se en aspectes essencials per una empresa com els riscos, o les despeses del transport o la comunicació. La UAHE suposa també la nostra representació a associacions nacionals com APTA i el ICT, o internacionals com EUROMETAL.Tot i que dins la distribució de zones de la UAHE, la Unió consta com la Zona II, la Unió resta absolutament independent en tots els aspectes. Voluntàriament, i decidit per a l’Assemblea, es manté una vinculació històrica entre les associacions, ja que es nodreixen una de l’altre, cobrint aspectes diferents de les necessitats del Magatzemistes. Per aquest motiu, l’alta en una d’elles implica també donar-se d’alta a l’altre; això no modifica la independència de cada associació per a fixar els paràmetres econòmics de les quotes i la seva gestió.
Group 5

Globalbits

Av. Enric Prat de la Riba, 68 Granollers
T. 938443225 · 660 63 05 31
globalbits

Des de l’any 2020 l’Empresa GLOBALBITS col·labora amb la Unió de Magatzemistes en temes de formació per als nostres Associats, GLOBALBITS Centre de Formació i Consultoria Empresarial des de l’any 1995 es dedica, a l’ensenyament d’especialitats informàtiques i de l’àmbit administratiu, a l’adequació dels estudis a la realitat del món laboral i a impartir cursos en diferents àrees de formació.

Group 5

Fes-te soci

omple el formulari i ens posarem en contacte per resoldre dubtes i informar-lo

Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU

Skip to content